У Дніпрі відкрито Східний міжрегіональний департамент НСЗУ

У Дніпрі відкрито Східний міжрегіональний департамент Національної служби здоров’я України. Його очолила Наталія Будяк.

Національна служба здоров’я України відкрила у Дніпрі Східний міжрегіональний департамент, що опікуватиметься роботою аптечних та медичних закладів, що вже уклали та будуть укладати договори з НСЗУ, у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській та Луганській областях.

Голова НСЗУ Олег Петренко разом з командою представили керівника департаменту – Наталію Будяк.

На зустрічі, за участі голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, першого заступника голови ОДА Донецької ОДА Ігоря Мороза, т.в.о.Кіровоградської ОДА Світлани Лобанової та заступника директора департаменту- начальника управління реформ і розвитку медичної допомоги Запорізької ОДА Марини Воловик, було обговорено подальші кроки трансформації системи охорони здоров’я, зокрема, питання щодо автономізації закладів спеціалізованої медичної допомоги та співпрацю з місцевими органами влади.

Олег Петренко, голова Національної служби здоров’я України: «Я дякую вам за участь у зустрічі та співпрацю у процесах трансформації системи охорони здоров’я. З наступного року настає найгарячіша фаза реалізації «Закону про фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Ми будемо її здійснювати, базуючись на успіхах, яких було досягнуто на первинній ланці та у реалізації оновленої програми реімбурсації  «Доступні ліки».

Передбачаючи значний обсяг роботи, НСЗУ почала свій територіальний розвиток. Тому створено 5 міжрегіональних територіальних департаментів. І вся наша команда готова до  цієї непростої, але необхідної праці».  

Наталія Будяк, директор Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ“Наш департамент працюватиме у п’яти областях, аби сприяти ефективному  втіленню подальших кроків у трансформації системи охорони здоров’я. У Державному бюджеті на 2020 рік на Програму медичних гарантій, що у повному обсязі запрацює наступного року, закладено 72 мільярди гривень. Наш департамент сприятиме, аби всі заклади регіонів автономізувалися, комп’ютеризувалися, підключилися до електронної системи охорони здоров’я, мали можливість укласти договір з НСЗУ і отримувати кошти за надані пацієнтам послуги.

Вже маємо вагомі успіхи, досягнуті на первинній ланці та в реалізації програми “Доступні ліки”. Наприклад, Дніпропетровська область є лідером країни за розміром виплат від НСЗУ та виплатами за програмою реімбурсації. У Луганській області – одна з найкоротших серед усіх областей середня відстань маршруту між місцем виписування електронного рецепту та місцем отримання лікарських засобів за програмою реімбурсації».